Маћи 001 / вести  / КАНЦЕЛАРИЈСКИ АУТОМАТИ

КАНЦЕЛАРИЈСКИ АУТОМАТИ

Италијанска компанија која се бави производњом апарата за кафу, Saeco, потиче из малог града у срцу Апенина званог Gaggio Montano.

Saeco аутомати су једини потпуно-аутоматизовани апарати за кафу, који имају сертификат Италијанске Асоцијације за укус- истраживачког центра који се бави сензорним анализама и истраживањем укуса различитих производа. Наиме, кафа за Италијане мора да задовољава 3P:

– Potente – што значи да мора бити снажна, са јаком аромом.

– Perfetto – значи да не сме да има мана. Када се улије у шољу мора бити концентрована, а мешавина за еспрессо мора бити пажљиво одабрана.

– Profondo – дубока. Добро екстрахована кафа може да садржи и до 800 различитих ароматичних компоненти. Сваки нови гутљај носи различите сензације.

Циљ је да се на радна места љубитеља кафе, широм света, донесе аутентично искуство италијанске кафе.

Италијансkа Асоцијација за укус је такође овлашћена за издавање сертификата за одређене производе, међу којима су и  ”espresso perfetto”, “cappuccino perfetto” и “latte macciato perfetto” од Saeco-а, чиме он постаје једини произвођач кућних апарата са овим сертификатом и машинама које су дизајниране да стварају само кафу највишег квалитета.