RIEDEL kristal

TRADICIJA DUGA 267 GODINA

RIEDEL je poznata austriska kompanija koja se bavi proizvodnjom kristalnih čaša i dekantera. Osnovana je 1756. godine, a od 1958. fokus je na proizvodnji vinskih čaša namenjenih različitim sortama grožđa. 

Baveći se detaljnom analizom svake sorte vinove loze, došlo se do zaključka, sa kojim su se složili brojni vinski stručnjaci, da se uživanje u aromi, ukusu, teksturi i završnici vina maksimalno poveća korišćenjem pravog „vinskog instrumenta“. Prema tome, oblik čaše prilagođen je sorti za koju je namenjena. Uloženi trud potreban da se proizvede dobro vino može veoma lako biti potcenjen ukoliko se vino ne servira na adekvatan način, zbog čega kvalitet čaše igra ključnu ulogu.

11 generacija i tradicija duga više od 265 godina govori da je ova kompanija prepoznatljiva širom sveta, kako po kvalitetu, tako i po dizajnu čaša i dekantera namenjenih za uživanje u vinima i drugim alkoholnim pićima. Visoko kotirani restorani i vinarije širom sveta koriste RIEDEL asortiman. 

Pored proizvodnje kristalnih čaša i dekantera, RIEDEL se takođe angažuje u edukaciji o vinu u vidu pružanja informacija o tome kako odbarati pravu čašu za određeno vino i kako maksimalno uživati u iskustvu degustacije.
Ukoliko želite da učestvujete na takvoj degustaciji prijavite se ovde.

Zašto je oblik čaše važan?

OBLIK PRATI FUNKCIJU

Kada se radi o vinu, svaka sorta ima svoje specifične karakteristike, a oblik čaše može poboljšati ili umanjiti njihovu percepciju. Odabir adekvatne čaše za određeni tip vina važan je kako biste maksimalno uživali u svim njegovim nijansama i bogatstvu. 

Oblik čaše može pomoći ne samo u aeraciji već i u usmeravanju arome vina prema nosu, omogućavajući vam da bolje osetite nijanse i note mirisa vina. Takođe, oblik čaše ima ulogu u usmeravanju vina prema određenim delovima jezika, gde se nalaze receptori za određene ukuse (slatko, slano, kiselo, gorko), što ima ključnu ulogu u samoj percepciji vina. 

Adekvatno odabrana čaša ističe najbolje karakteristike pića koje se konzumira, čineći ga ukusnijim i ugodnijim za konzumaciju.

Da li jedna čaša može odgovarati
svim sortama?

IZVUCITE MAKSIMUM IZ SVOJIH ČAŠA

Samo jedna čaša ne može pružiti optimalno iskustvo za sve stilove vina. Buket vina, ukus, balans i završnica su pod uticajem oblika čaše iz koje se konzumira. 

Vino će pokazati veoma različite karakteristike kada se posluži u različitim čašama. Ove razlike mogu biti toliko značajne da čak i iskusni poznavaoci mogu pomisliti da degustiraju onoliko različitih vina koliko ima različitih čaša. 

Različite sorte vinove loze nose u svom DNK neosporno prepoznatiljive profile ukusa, što dodatno naglašava važnost odabira orgovarajuće čaše.

Kako RIEDEL može poboljšati vaš užitak u vinu?

KADA BI VAŠE VINO MOGLO DA IZABERE ČAŠU, IZABRALO BI RIEDEL

Ovaj jednostavan test je osmišljen da vam pokaže jednu stvar, a to je da će izbor čaše iz koje pijete vino uticati na sam doživljaj tokom konzumacije. RIEDEL vinske čaše prilagođene su sortama vinove loze i iza sebe imaju 50 godina istraživanja i razvoja. Testirane su (i testirane) kako bi se osiguralo da će pružiti najbolje performanse. 

Verujemo u to da nikada ne bi trebali da pravimo kompromise po pitanju onoga šta volimo, prema tome toplo vam preporučujemo da investirate u odgovarajuću čašu za vašu omiljenu vinsku sortu.

Naša online prodavnica vam omogućava filtriranje prema vinskim sortama: posetite je kako bi pronašli idealan proizvod koji će zadovoljiti vaše potrebe.

Kontakt

POPUNITE FORMU

Maloprodaja: Jurija Gagarina 14a, Novi Beograd

060/077-7726

shop@maci001.com

Centrala: Zorana Radmilovica 12-14, Radiofar-Surcin Beograd

Vending aparati: 063/848-8325
office@maci001.com

Veleprodaja: 060/707-7739
prodaja@maci001.com

Riedel Degustacija Vina

PRIJAVITE SE OVDE